[ Annons ]

Foto: Nacka kommun.
Publicerat 22 januari, 2018

Skanska vinner uppdrag för Nacka kommun

Det blir Skanska som får uppdraget av Nacka kommun och Nacka Vatten och Avfall att bygga vägar, torgytor, vatten- och avloppsledningar i centrala Nackas nya stadskvarter. Kontraktsvärdet beräknas till 800 miljoner kronor.

Kontraktet som tilldelas Skanska Sverige är en så kallad samverkansentreprenad och omfattar bland annat stadsbyggnadsprojekten Nya gatan, Vikdalsvägen, Järla stationsområde, Birkavägen och delar av Värmdövägen i Nacka. Uppdraget innebär att planera, projektera och bygga ut allmänna anläggningar som vägar, torgytor och vatten- och avloppsledningar inför byggandet av de nya stadskvarteren i centrala Nacka.

[ Annons ]

Samverkansentreprenaden är ett nytt sätt för kommunen att arbeta med projektering och utbyggnad av allmänna anläggningar.

–  Beslutet är ett mycket viktigt steg på vår väg att skapa en stad i Nacka. Med samverkansentreprenaden kan vi uppnå samordningsvinster och använda våra resurser på effektivast möjliga sätt. Dessutom får vi en stabil och långsiktig part att samarbeta med, säger Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Andreas Thuresson, distriktschef på Skanska, ser också stora fördelar med en samverkansentreprenad.

– Den ger oss goda möjligheter till ett bra och nära samarbete. Jag ser mycket fram emot att utveckla och bygga infrastrukturen för nya bostäder kopplat till utbyggnaden av tunnelbanan tillsammans med Nacka kommun.

Fram till 2030 ska Nacka kommun bygga 14 000 nya bostäder och uppemot 10 000 nya arbetsplatser i Nacka stad. Nackaborna kan också se fram emot nya stadsgator med trädplantering och attraktiva torgytor i den nya staden.

Kontraktet med Skanska beräknas vara värt cirka 800 miljoner kronor och arbetet är planerat att uföras mellan 2018 och 2023.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]