[ Annons ]

Israa Ali, biträdande projektingenjör Skanska Sverige och Monica Westerberg, mångfaldschef Skanska Sverige. Fotograf: Pierre Ekman. Foto: Malmö Näringslivsgala.
Publicerat 16 februari, 2017

Skanska vinner pris för mångfaldsarbete i Malmö

Skanskas arbete inom mångfald och inkludering har varit en framträdande del i bolagets affärsstrategi och arbetsmiljö. Därför tilldelades bolaget ett mångfaldhetspris på Malmös Näringslivsgala.

– Vi är oerhört tacksamma och glada för att få ett kvitto på att vi rör oss i rätt riktning. Mångfald och inkludering är affärskritiskt för oss för om vi vill vara ett framgångsrikt företag även i framtiden behöver vi både förstå och spegla vårt samhälle, säger Staffan Andersson, regionchef på Skanska Syd, som tog emot priset på plats tillsammans med mångfaldschef Monica Westerberg.

[ Annons ]

Skanska nominerades till priset av Israa Ali, en medarbetare som fått anställning via Good Malmö som är ett lokalt initiativ där personer som står utanför arbetsmarknaden får möjligheten att arbeta på olika delar av företaget under ett år. En praktik som senare ledde till en anställning som projektingenjör på Skanska.

– Att det är en medarbetare som nominerat oss känns extra varmt i hjärtat för det visar att det vi gör märks i våra medarbetares vardag, säger Staffan Andersson.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]