Foto: Skanska
Publicerat 17 januari, 2018

Skanska varslar 3 000 medarbetare och fyra lämnar ledningsgruppen efter vinstvarning

Skanska kommer genomföra en omfattande omstrukturering för att förbättra lönsamheten. Den nya koncernchefen Anders Danielsson har också avslöjat hur den nya ledningsgruppen ser ut och 3 000 medarbetare, sannolikt utomlands, varslas.

Rörelseresultatet för helåret 2017 beräknas bli 5,3 miljarder kronor som motsvarar en vinst per aktie på 12 kronor. För att förbättra lönsamheten kommer Skanska minska verksamheten i de olönsamma affärsenheterna samt öka fokus på kostnadskontroll och riskhantering.

[ Annons ]

Framförallt ser Skanska otillfredsställande resultat i flera av byggenheterna vilket kommer leda till omstrukturering i byggenheterna i Polen. Skanska kommer också lämna energisektorn i USA, fokusera på kärnverksamheten i Storbritannien och fortsätta anpassa sin verksamhet i Tjeckien.

Byggenheterna i Norden är fortfarande starka och Skanska har ännu inte uppgett hur många i Sverige som berörs av varslet.

Skanska kommer också minska sin verksamhet inom infrastrukturutveckling men marknaden inom bostads- och kommersiell fastighetsutveckling är fortfarande god och det finns fortfarande ambitioner att växa.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]