Spik på arabiska.
Publicerat 10 mars, 2017

Skanska underlättar rekrytering med ny byggordlista

Skanska har lanserat en byggordlista på svenska, engelska och arabiska. Syftet är att underlätta för den outnyttjade potential av välutbildade ingenjörer som har svårt att ta sig in på den svenska arbetsmarknaden.

Att fastighets- och byggbranschen har stora behov av arbetskraft och otåligt väntar på att bättre kunna utnyttja den stora potential som finns hos nyanlända svenskar som har teknisk bakgrund, har uppmärksammats på flera håll den senaste tiden. Ett exempel är ett seminarium hos Fastighetsägarna Stockholm i veckan.

[ Annons ]

Skanska behöver rekrytera 4300 personer till 2020. Bolagets mål är dessutom att 15 procent av alla anställda ska ha utländsk bakgrund, i dag är det runt 9 procent.

Ett led i det arbetet är det internationella ledarskapsprogrammet i samarbete med arbetsförmedlingen. Målet är att kunna anställa deltagarna. Det har man lyckats med hyfsat bra – runt 70 procent har kunnat anställas.

Det är för att underlätta processen ännu mer som nu Skanska lanserar en ordlista med byggtermer på svenska, engelska och arabiska.

– Det var en idé från en av deltagarna att skapa ett bygglexikon. Vi jobbar hela tiden på att förbättra programmet, säger Anna Wenner, HR-chef på Skanska, till Dagens Nyheter.

Här hittar du ordlistan.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]