[ Annons ]

Foto: Skanska.
Publicerat 26 januari, 2016

Skanska tecknar hyresavtal med ÅF

Skanska har tecknat hyreskontrakt med ÅF om 3 660 kvadratmeter i det nybyggda kontorshuset i kvarteret Tändstickan i Göteborg. Huset är under uppförande och kommer att vara klart för inflyttning i mars 2016.

[ Annons ]

Skanska har sedan tidigare tecknat hyreskontrakt med teknikkonsultföretaget ÅF i det så kallade ÅF-huset. De utökar nu sina ytor även till det nybyggda kontorshuset som Skanska håller på att färdigställa.

Kontorshuset kommer att certifieras enligt det internationella miljö- certifieringssystemet LEED.

– ÅF har mer än fördubblat sin verksamhet i Göteborg sedan 2012. Det ställer höga krav på flexibilitet i våra kontorslokaler. Att vi kan utöka vår yta i samma kvarter ser vi som en stor förmån. Tändstickan är ett kvarter under utveckling som är mycket spännande att vara en del av, säger Per Magnusson, Divisionschef ÅF Industry, i ett pressmeddelande.

Skanska är glada att kunna erbjuda ytterligare lösningar åt ÅF som utökar sin verksamhet till det senaste kontorshuset T2.

– Vi fortsätter utveckla den blandstad vi eftersträvar i Tändstickan med en mix av kontor och bostäder med servicefunktioner som till exempel ett bankkontor. Vi har ytterligare intressanta diskussioner för det pågående kontorshuset, så vi räknar med att huset är fullt uthyrt inom kort, säger Mats Dynevik, marknadschef på Skanska Fastigheter Göteborg.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]