[ Annons ]

Bild: Mimer
Publicerat 24 maj, 2018

Skanska samarbetar med Mimer i Västerås

Skanska har tecknat ett partneringavtal med Mimer. Syftet är att förbereda för att bygga tre nya punkthus, med totalt 125 lägenheter, i Bäckby, Västerås.

Avtalet gäller etapp 1 med förberedande arbeten, men Skanska har även en option på att bygga husen, som blir mellan sju och elva våningar höga.

[ Annons ]

Projektet är en del av en satsning på social hållbarhet där ”trygghet ska vara en ledstjärna redan från projekteringsstadiet.” Man planerar även att erbjuda praktikplats för arbetslösa i området, för att på så sätt skapa ett ökat engagemang i byggprojektet.

– Det är bra att Skanska nyetablerar i Västerås, det är ett tecken på att Västerås är en växande och attraktiv stad. Det känns tryggt och roligt att tillsammans jobba med utvecklingen av Bäckby så att vi får fina och prisvärda bostäder, säger Mikael Källqvist, VD, Mimer.

Lägenheterna ska erbjudas i olika storlekar – från mindre ettor till större femmor i etage. Enligt Mimers Åsa Blomsterhage, projektledare tidigare skeden, handlar det om De kommer vara ljusa och yteffektiva lägenheter med hög standard och bra förvaring.

– Lägenheterna har förutom balkong eller uteplats också tillgång till gemensamma större terrasser i soligt läge med utsikt över Bäckbys nya centrum och grönstråk, säger hon.

På Skanska är man glad över förtroendet från Mimer.

– Det här blir vårt första husprojekt i Västerås sedan vi nyetablerade oss i staden. En spännande start där vi får god användning av vår erfarenhet av att arbeta med hållbara lösningar i bred samverkan, säger Mikael Lundin, distriktschef, Skanska Sverige AB.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]