Foto: Skanska
Publicerat 13 mars, 2018

Skanska säljer till Kungsleden i Malmö

Skanska säljer kontorsfastigheten Studio i Malmö. Köpare är Kungsleden och priset cirka en miljard kronor. Planerat tillträde är satt till maj 2018.

Den totala ytan är på cirka 18 250 kvadratmeter och fastigheten är belägen på Universitetsholmen, fem minuter från Centralstationen i Malmö.

[ Annons ]

Förutom kontor finns här även Story hotel och butiker och restauranger

– Vi är stolta över att ha utvecklat Studio som med konceptet Work, Stay, Play skapat en ny mötesplats i staden som inbjuder till kreativitet och oväntade möten. Investeringsviljan i Malmö är stark och vi är särskilt glada över ett fint samarbete med Kungsleden. Vi ser nu fram emot vår fortsatta satsning på Universitetsholmen med projekten Epic och Citadellsstaden, säger Camilla Wieslander, vd, Skanska Öresund.

Även på Kungsleden är man nöjd med köpet av fastigheten, som platinumcertifierat enligt det internationella miljösystemet LEED (Leadership in Energy & Enviromental Design).

– Vi är mycket glada över att ha kommit i mål med ytterligare ett förvärv av en toppmodern fastighet med högsta hållbarhetsklassificering från Skanska och därigenom fördjupat vår relation, säger Henrik Gerdin, transaktionschef, Kungsleden.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]