Bild: Skanska
Publicerat 7 december, 2018

Skanska säljer Murklan 1

Skanska säljer hyresbostadsprojektet Murklan 1 i Silverdal, Sollentuna. Köpare är HEBA Fastighets AB och köpeskillingen 173 miljoner kronor.

Projektet omfattar fyra tvåvåningshus med totalt 52 hyresrättslägenheter om drygt 3 800 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Överlåtelse sker samtidigt som färdigställandet i oktober 2020.

[ Annons ]

– Vi ser ett tydligt ökat intresse för hyresrätter som ger möjligheter för många att skaffa en bostad utifrån sina egna behov. HEBA har sedan tidigare förvärvat hyresbostadsprojekt av oss i Flemingsberg och Täby Park och vi är glada över att de, precis som vi, uppskattar Silverdals kvaliteter med en mångfald av boendeformer, säger Britta Cesar Munck, chef Skanska Hyresbostäder Sverige.

Projektet utgörs av bostadshusen av radhuskaraktär som byggs runt en innergård. Skanska Byggstart är satt till mars 2019, och allt beräknas vara klart i oktober 2020.

– Sollentuna är en växande kommun där vi gärna vill vara med. Med detta förvärv ökar vi vårt fastighetsbestånd i kommunen där vi sedan tidigare äger ett äldreboende, säger Patrik Emanuelsson, vd på HEBA Fastighets AB.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]