[ Annons ]

Bild: Skanska.
Publicerat 25 februari, 2021

Skanska säljer kvarter

Skanska säljer 220 hyresrättslägenheter i Barkarbystaden i Järfälla. Köpare är NREP och köpeskillingen 720 miljoner kronor.

Kvarteret är under uppförande och omfattar 13 600 kvadratmeter bostäder och lokaler, är utvecklat av Skanska Hyresbostäder och utgör en del av Barkarbystaden, där Skanska utöver bostäder även utvecklar vårdboende, hotell och arbetsplatser.

Bostäderna byggs i enlighet med Skanska Hållbar Hyresbostad, vilket bland annat innebär hög energistandard och smart användning av vatten, men också en socialt hållbar utformning. Bostäderna uppförs med klimatkompenserad betong, vilket ger upp till 50 procent lägre klimatpåverkan än traditionell betong och taken kommer att utrustas med solceller för elförsörjningen.

[ Annons ]

 – Vår ambition är att kunna bidra med nya, attraktiva och hållbara bostäder i växande storstadsregioner. Därför är vi mycket glada över att bli ägare med ett långsiktigt perspektiv av detta bostadskvarter i Barkarbystaden. Skanska är en aktör som delar vår värdegrund om en hållbar samhällsutveckling och vi ser fram emot att få tillträda ytterligare ett hållbart bostadskvarter genom detta goda samarbete, säger Rickard Langerfors, Bostadschef på NREP. 

 I enlighet med NREPs höga målsättningar inom frågan utvecklas kvarteret med hållbarhet i fokus. Bostäderna har bland annat en hög energistandard, smart vattenförbrukning och solceller på taken. Dessutom uppförs kvarteret med klimatkompenserad betong, såsom Skanskas gröna betong, vilket ger upp till 50 procent lägre klimatpåverkan än traditionell betong. 

Den sociala hållbarhetsaspekten står i fokus i kvarteret. Lägenheterna är varierade för att passa människor i olika livsfaser och situationer, samtidigt som innegården och bottenvåningarna bjuder in till gemenskap och naturliga möten. Dessutom läggs mycket fokus på den konstnärliga ljusinstallationen för både ökad trygghet och en trevlig omgivning. 

–Vi ser fortsatt stark efterfrågan på våra hållbara egenutvecklade hyresrättsprojekt med hög kvalitet och höga miljökrav. Med Parkkvarteret bidrar vi med ett attraktivt och flexibelt boendealternativ för alla i Stockholmsregionen. Att NREP delar våra klimatambitioner känns bra. Vårt kombinerade hållbarhetsfokus gör oss bättre tillsammans”, säger Maria Ronvall, transaktionschef, Skanska Sverige. 

Tillträdet sker i samband med färdigställande i december 2023.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]