[ Annons ]

Luleälven Fastigheter köper ett kontorsprojekt från Skanska i Luleå. Kontrakterad hyresgäst är Vattenfall.
Publicerat 26 mars, 2015

Skanska säljer kontorsprojekt i Luleå till Luleälven

Luleälven Fastigheter köper ett kontorsprojekt från Skanska i Luleå. Kontrakterad hyresgäst är Vattenfall.

Kontorsbyggnaden som Skanska utvecklar och bygger ligger i området Porsögården, intill Luleås tekniska universitet och Luleå Science Park, drygt fyra kilometer nordväst om centrum. Det blir en byggnad i tre plan med en bruttoarea på 6 200 kvadratmeter. Kontrakterad hyresgäst är Vattenfall.

[ Annons ]

– Det här är ett spännande kontorsprojekt i ett expansivt område med Vattenfall som långsiktig hyresgäst. Vårt samarbete med Luleälven Fastigheter AB kan förhoppningsvis leda till fler spännande kommersiella projekt framöver, säger Mats Engvall, affärsutvecklare, Skanska Sverige AB.

Avsikten är att certifiera kontoret enligt Miljöbyggnad, på högsta nivån, Guld. Miljöbyggnad, som administreras av Sweden Green Building Council, är ett certifieringssystem för nyproducerade och befintliga byggnader med fokus på energi, inomhusmiljö och materialval.

Utöver kontorsbyggnaden, som ritats av Temagruppen, kommer Skanska att anlägga intilliggande parkmiljö samt parkeringsplatser och garage.

– Vi ser det här som en attraktiv investering som dessutom gynnar den regionala utvecklingen i Norrbotten, säger Mattias Rönnbäck, VD, LKAB Pensionsstiftelse som äger Luleälven Fastigheter AB.

 

Byggnadsarbetena inleds i april och kontorshuset ska stå klart för inflyttning i september 2016.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]