[ Annons ]

Foto: Skanska
Publicerat 1 februari, 2018

Skanska säljer kontorsfastigheter för en miljard

Skanska säljer två kontorsfastigheter i Kallebäck, Göteborg, med tillhörande parkeringsgarage. Köpare är Kungsleden och köpesumman runt en miljard kronor.

Den totala kontorsfastigheten omfattar runt 18 000 kvadratmeter och hyresgäster är ÅF, Capgemini, Försäkringskassan samt Besida.

[ Annons ]

– Vi ser mycket positivt på försäljningen till Kungsleden. Vi är stolta över de fina kontorsprojekten som vi skapat och ser fram emot att fortsätta de planerade bostadshusen här i kvarteret Tändstickan. Vi är övertygade om att såväl fastigheternas hyresgäster som dess nya ägare kommer att trivas fantastiskt bra med sina nya lokaler, säger Micko Pettersson, vd, Skanska Fastigheter Göteborg

De båda kontorshusen får även miljöcertifieringen LEED, sedan stort arbete lagts på energiförbrukning, hållbara materialval och välmående.

– Jag är mycket glad över att vi nu lyckas skapa ett kluster av fastigheter i en av Göteborgs mest intressanta stadsdelar där Skanska har utvecklat tre högkvalitativa fastigheter med en tydlig hållbarhetsprofil och välrenommerade hyresgäster, säger Ylva Sarby Westman, vVd, Kungsleden AB.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]