Foto: Shutterstock.
Publicerat 29 mars, 2017

Skanska säljer kontorsfastighet i Solna

Skanska har sålt kontorsfastigheten Laboratoriet 1 i Solna till Ramstedt Holding AB för cirka 300 miljoner kronor. Tillträdet till fastigheten är planerat till april 2017.

Fastigheten ligger på den historiska platsen Ingenting i Solna, nära bryggorna i Pampas Marina. Skanskas satsning på området med nya huvudkontor för Säpo och läkemedelsföretags Roche bidragit till en renässans för området och företag som etablerar sig där erbjuds en grön oas med närhet till Stockholms city och Bromma Flygplats.

[ Annons ]

– Laboratoriet 1 är en fin fastighet med mycket historik och platsen har en unik atmosfär, men vi har ägt den länge och tiden är nu mogen att använda det kapital vi har bundet i denna fastighet till att investera i nya spännande projekt, säger Antonia Junelind, transaktionschef, Skanska Fastigheter Stockholm.

Fastigheten är idag fullt uthyrd till Valneva Sweden AB. Nu har den förvärvats av Ramstedt för cirka 300 miljoner koronor.

– Vi är självklart nöjda med förvärvet av Laboratoriet 1. Solna är en spännande delmarknad med fortsatt goda framtidsutsikter, säger Jonas Ramstedt, ägare, Ramstedt Holding AB.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]