Foto: Skanska.
Publicerat 7 oktober, 2016

Skanska säljer kontor i Karlstad

Skanska har sålt en kontorsfastighet i Karlstad för cirka 250 miljoner kronor. Köpare är Vacse, som ägs av sju pensionsstiftelser knutna till Apoteket, Atlas Copco, Ericsson, Sandvik, Skanska, Stora Enso och Volvo.

Projektet omfattar ett kontorshus på fem våningar om cirka 8 500 kvadratmeter med garage på cirka 3 250 kvadratmeter, samt rekreationsytor mot vattnet. Kontoret hyrs ut till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och ligger i den växande stadsdelen Tullholmsviken vid Vänern, cirka tio minuters gångväg söder om Karlstad centrum.

[ Annons ]

Kontorshuset är utvecklat och planerat med fokus på myndighetens medarbetare och ska certifieras enligt LEED Gold.

– Vi är stolta och glada att kunna erbjuda Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps medarbetare moderna lokaler som stödjer deras nya aktivitetsbaserade arbetssätt samt att vi kan vara en del av den fortsatta utvecklingen av en spännande del av Karlstads centrum. Med Vacse får kontorsfastigheten en trygg, stabil och långsiktig ägare, säger Henrik Olsson, affärsutvecklingschef på Skanska.

Byggstart är planerad till oktober i år och hela kontorshuset ska stå klart under andra kvartalet 2018.

Skanska Sverige är ett av Sveriges största projektutvecklings- och byggföretag med verksamhet inom hus- och anläggningsbyggande samt inom utveckling av bostäder och kommersiella lokaler. Enheten har cirka 10 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2015 till drygt 31 miljarder kronor. Inom bostadsutvecklingen såldes cirka 2 200 nya hem. Skanska erbjuder även tjänster inom offentlig-privat samverkan.

Tillträde beräknas till det andra kvartalet 2018.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]