Illustration: Skanska
Publicerat 10 maj, 2019

Skanska säljer äldreboende till SPP

Äldreboendet ligger i Silverdal i Sollentuna och säljs nu till SPP. Byggnationen pågår fortfarande och beräknas vara färdigställd under hösten 2020.

Äldreboendet omfattar cirka 5 000 kvadratmeter och inrymmer 54 lägenheter fördelat på tre våningar. Alla lägenheter får utsikt mot innergården. Försäljningsvärdet uppggår till cirka 190 miljoner kronor och hyresgäst är Attendo.

[ Annons ]

– Vi är glada att tillsammans med Attendo och SPP utveckla detta, och att vi får samarbeta med hyresgäster och köpare som själva vill driva på mot en hållbar samhällsutveckling, och gemensamt utveckla ett unikt vårdboende. Genom det här projektet utmanar vi oss själva och visar vägen för branschen, det är viktigt för att nå Skanskas mål om klimatneutralitet till år 2045, säger Peter Westin, affärsutvecklare på Skanska Sverige.

Projektet utgör en av de sista fastigheterna i Silverdal i Sollentuna, som Skanska varit med och utvecklat sedan början på 2000-talet. Äldreboendet byggs enligt högt ställda hållbarhetskrav och ska certifieras enligt LEED, guldnivå. Huset får en mycket låg energiförbrukning där kyla, värme och el kommer från borrhål och solceller. Byggnaden kommer uppföras med endast hållbara byggmaterial och arbetet ska resultera i noll byggavfall till deponi.

– Vi är mycket glada över att få möjlighet att förvärva ett miljöcertifierat äldreboende av Skanska med Attendo som hyresgäst för SPP Fastigheters räkning och att bidra till att täcka samhällets behov av särskilda boenden i takt med att befolkningen åldras, säger Marita Loft, vd Storebrand Fastigheter.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]