Skanskas globala hållbarhetschef Lena Hök. Foto: Skanska
Publicerat 21 augusti, 2019

Skanska på Fortunes hållbarhetslista

Svenska byggjätten Skanska är ett av världens mest hållbara företag. Det menar den amerikanska affärstidskriften Fortune, som placerar det svenska bolaget på plats 20 på sin årliga lista Change the world.

Fortunes lista Change the world rankar företag som företag som ligger i framkant när det gäller hållbarhet ur olika perspektiv. På årets upplaga hamnar Skanska på plats 20, som enda bygg- och projektutvecklingsföretaget på listan.

[ Annons ]

Att bygga för ett bättre samhälle är grundläggande för vilka vi är på Skanska, och detta ser

– Jag som ett erkännande av att också andra värderar det bidrag vi gör. Jag är stolt över alla våra människor som gör det möjligt för Skanska att leverera i linje med vårt syfte varje dag, vilket gör att vi bättre kan stödja våra kunder, våra samhällen och våra aktieägare, säger Skanskas vd Anders Danielsson.

Skanskas globala hållbarhetschef Lena Hök menar att placeringen på Change the world är en prestation.

– Det sker tack vare ett stort engagemang för hållbarhet bland Skanskas medarbetare som i vår verksamhet tar fram hållbara lösningar i våra byggprojekt. Det som räknas i slutändan är vad vi åstadkommer och den inverkan vi har på de samhällen vi arbetar i, säger hon i ett uttalande.

Även svenska Viasat återfinns på topp 20. Toppar listan gör telekomjätten Qualcomm före Mastercard och den kineiska biltelverkaren Byd.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]