[ Annons ]

Foto: Tengbom.
Publicerat 18 april, 2016

Skanska köper i Solna för 300 miljoner

Skanska förvärvar kvarteret Tygeln 1 i Solna av Bavaria för en köpeskilling om cirka 300 miljoner kronor. Fastigheten är fullt uthyrd till Bavaria. Transaktionen bokförs av Skanska Kommersiell Utveckling Norden i det andra kvartalet 2016 då även tillträde sker.

Skanska hyr samtidigt ut cirka 4 500 kvadratmeter i projektet Solna United (kv Tygeln 2) till Bavaria med planerad inflytt under andra halvåret 2019.

[ Annons ]

– Vi är väldigt glada över att få en så fin första hyresgäst till Solna United. I och med förvärvet av Tygeln 1 fortsätter vi att bidra till den positiva utvecklingen vid Solna station. Fastigheten blir också ett bra komplement till Solna United och en naturlig förstärkning av vårt engagemang i området, säger Caroline Arehult, vd för Skanska Fastigheter Stockholm.

Bavaria kommer att ha sitt nya showroom i Solna United, medan deras verkstad flyttas från Tygeln 1 till nya lokaliseringar i Stockholmsområdet.

– Bavaria är oerhört glada över affären som är ett stort steg i vår framtida satsning i norra Stockholm. I och med denna affär ges vi nu möjligheter att fortsätta utvecklas tillsammans med BMW och Mini, säger Johan Frisk, vd för Bavaria Stockholm Bil.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]