Foto: Skanska
Publicerat 12 mars, 2019

Skanska investerar 300 miljoner i Malmö

Skanska Sverige investerar 300 miljoner kronor i mark i Malmö. Tanken är att tillsammans med MKB Fastighets och Tornet Bostadsproduktion bygga 4 000–5 000 bostäder i en ny stadsdel vid Jägersros travbana i Malmö.

Skanska har bildat ett bolag tillsammans med MKB Fastighets och Tornet Bostadsproduktion som förvärvar marken av MKB. De tre ska gemensamt sedan utveckla det nya området. Skanskas investering betalas i etapper fram till planerad byggstart 2025.

[ Annons ]

Tanken är att bygga en mix av flerfamiljshus med bostadsrätter och hyresrätter samt radhus, bland annat med Boklok-konceptet.

Man planerar även för kommersiell verksamhet samt offentlig service som skolor, förskolor, äldreboende och parkeringshus.

– Vi har en lång historia i Malmö och vi vill fortsätta att utveckla staden. I detta område har vi möjlighet att utveckla morgondagens stadsdel vad gäller hållbarhet, sammanhållning och trygghet, säger Gunnar Hagman, vd, Skanska Sverige.

Arbetet med att utveckla området inleds direkt och byggstart är satt till senast 2025. Området byggs i etapper och beräknas stå klart 2040–2050.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]