Publicerat 10 juni, 2021

Skanska går med i klimatinitiativ

Byggbolaget Skanska har anslutit sig till klimatinitiativet The Leadership Group for Industry Transition (LeadIT), ett initiativ som samlar länder och ledande företag engagerade i frågan att uppnå Parisavtalet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Skanska är inte ensamma om att gå med. USA gick med i våras. Andra stora bolag är exempelvis Vattenfall, ThyssenKrupp, Hybrit, DSM, Volvo, och Scania.

- Detta gör det möjligt för oss att ytterligare accelerera arbetet mot klimatneutralitet. Vi vill agera kraftfullt i omställningen och har sedan 2015 minskat våra egna koldioxidavtryck med 40 procent. För oss handlar det om att också minska utsläppen från material och att erbjuda klimatsmarta lösningar som hjälper våra kunder att uppfylla sina klimatmål. LeadIT utgör rätt forum för oss att verka inom för att sprida goda erfarenheter, påverka policy och själva vässa vår verksamhet, säger Skanskas vd Anders Danielsson i en kommentar.

Skanska står bakom Parisavtalet och har som mål att man senast 2045 skall ha uppnått netto noll koldioxidutsläpp i hela värdekedjan.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]