Skanska Fastigheters kommande kontorsfastighet Tändstickan i Göteborg är nu uthyrd till 70 procent. Illustration: Skanska Fastigheter
Publicerat 18 augusti, 2016

Försäkringskassan hyr 8 500 kvm i Göteborg

Under hösten 2018 flyttar Försäkringskassan in i nya kontorslokaler i Skanskas Kvarteret Tändstickan i Göteborg. Uthyrningen omfattar 8 500 kvadratmeter.

– Vi är väldigt glada att få välkomna Försäkringskassan till Kvarteret Tändstickan. I och med den här uthyrningen är cirka 70 procent av huset uthyrt och vi ser en fortsatt stor efterfrågan på kontorslokaler i kvarteret. Nu fortsätter utvecklingen av den blandstad som växer fram i området, säger Erik Hultsbo, uthyrare på Skanska Fastigheter Göteborg.

[ Annons ]

Försäkringskassan väljer att samlokalisera ett antal kontorsetableringar i Göteborg och får i och med detta moderna och öppna lokaler med funktionella mötesytor.

– Ett modernt kontorshus med tydlig miljöprofil var viktigt för oss i valet av nya lokaler. Försäkringskassan inför samtidigt ett aktivitetsbaserat arbetssätt, vilket de nya lokalerna stödjer på ett mycket bra sätt. Vi får moderna, flexibla lokaler som är hållbara över tid, säger Gunnar Pettersson, Fastighetschef på Försäkringskassan.

Kontorshuset är den tredje etappen av Skanskas Kvarteret Tändstickan, som sedan tidigare även huserar ÅF, Cap Gemini, Sappa, Cygate med flera. Här utvecklar Skanska en plats där människor, företag och boende kan verka tillsammans för en mer inspirerande framtid. Det elva våningar höga huset förses med en helt glasad fasad åt norr med vidsträckt utsikt över Göteborg och några av stadens främsta landmärken. I huset finns även plats för en restaurang och ytterligare hyresgäster.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]