Foto: Skanska
Publicerat 14 februari, 2019

Skanska bygger skola i Karlstad

Skanska har kommit överens med Karlstads kommun om att förbereda för en ny F6-skola i Karlstad. Skanska ska inledningsvis genomföra projekteringsarbeten med målet att få ett avtal till stånd om själva byggproduktionen i höst.

Skolan ska byggas på Vaxnäs för att ersätta Fredricelundsskolan som byggdes 1962 och inte längre motsvarar kraven från verksamheten. Skanska ska därmed riva Fredricelundsskolan och uppföra en ny skolbyggnad med kapacitet för 350 elever. Även en en ny idrottshall, produktionskök, fyra förskoleavdelningar för 80 barn samt en öppen förskola ska byggas.

[ Annons ]

Rivningsarbetet inleds i sommar och byggstart är satt till november i år. Om allt går som det ska är skolan färdig lagom till vårterminens start 2022.
Beräknat kontraktsvärde är cirka 195 miljoner kronor.

– Karlstad växer och det är stort behov av fler skolplatser. Vi ser fram emot att få använda vår goda erfarenhet av att bygga moderna undervisningslokaler och ge Karlstads unga en så trivsam och stimulerande skolmiljö som möjligt, säger Fredrik Karlsson, projektchef, Skanska Sverige AB.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]