[ Annons ]

Byggnaden kommer att bestå av 23 operationssalar med sterilcentral, 8 rum med interventionell verksamhet och cirka 21 rum för röntgenundersökningar. Bild: Skanska
Publicerat 4 oktober, 2016

Skanska bygger nytt för Karolinska

Skanska har tecknat avtal, och bygger nya lokaler åt Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Ett kontrakt till ett värde av 1,2 miljarder kronor.

Skanska har tecknat avtal med Karolinska Universitetssjukhuset om att bygga ny sjukhusbyggnad i Huddinge. Kontraktet kommer att inkluderas i orderingången för Skanska Sveriges tredje kvartal 2016 och är en totalentreprenad i samverkan.  Byggnaden kommer att bestå av 23 operationssalar med sterilcentral, 8 rum med interventionell verksamhet och cirka 21 rum för röntgenundersökningar.

[ Annons ]

– Efter en intensiv period har vi genom ett bra samarbete mellan Locum, verksamheten och Skanska lyckats utforma avdelningarna på ett mycket bra sätt. Vi ser fram emot att förverkliga detta installationstekniskt komplicerade projekt, säger Victor Verboog, distriktschef Skanska Sverige.

Byggnaden kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Guld, då Stockholms läns landsting, Locum och Skanska har ambitiösa mål för klimatpåverkan.

– Karolinska Huddinge är en mycket bra planerad, väl fungerande sjukhusbyggnad. Med den här byggnaden lägger vi ytterligare en pusselbit för att skapa en ännu bättre vård och högre tillgänglighet för medborgarna, säger fastighets- och investeringslandstingsrådet Paul Lindquist, ordförande för Locum.

Byggnadsarbetet påbörjades i juni 2016 och beräknas bli klart 2019.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]