Karta över Varberg
Publicerat 26 september, 2017

Skanska bygger miljömärkta bostadsrätter i Varberg

Skanska planerar att uppföra minst 75 bostadsrättslägenheter invid Rosenfredsskolan i centrala Varberg. Bostadshusen kommer ut till försäljning efter sommaren och byggstart är planerad till slutet av 2018.

I området vid Rosfredsskolan i centrala Varberg kommer Skanska att uppföra cirka 75 bostadsrättslägenheter. Bostadshusen kommer ligga högt placerade och ett flertal kommer att ha en utsikt över staden, havet och fästningen.

[ Annons ]

– Vi är glada över att ha funnit ett bra läge för att bygga dessa lägenheter. Varberg har idag en stor bostadsbrist och här kommer vi att kunna erbjuda ett attraktivt boende med närhet till det mesta, säger Bengt Wallin, affärsutvecklare, Skanska Sverige.

Husen kommer vara mellan tre till sex våningar höga med takvåning och garage. Skanska satsar på hållbarhet och alla deras egenutvecklade bostadshus är Svanen certifierade.

– Vi kommer, som vanligt, att lägga stort fokus på hållbarhet i projektet. Alla våra egenutvecklade bostadshus certifieras enligt Svanen. Ett Svanenmärkt hem har bra miljöprestanda och innemiljö. Energiförbrukningen är låg, vilket bland annat beror på att huset har extra bra isolering och vitvaror i de högsta energiklasserna samt snålspolande vattenkranar och toaletter, säger Bengt Wallin.

Lägenheterna planeras stå färdiga för inflyttning under hösten 2020.

 

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]