Bild: NCC
Publicerat 14 maj, 2018

NCC bygger hyresrätter i Tensta

NCC bygger 172 hyreslägenheter i Tensta. Projektet är på uppdrag av Svenska bostäder och ordern är värd 250 miljoner.

– Det här är en del av Stockholms stads initiativ att påbörja upp till 5 000 lägenheter i Stockholm fram till år 2020 och jag är jätteglad över att just Tensta och det nya kvarteret Ledinge blir det första projektet vi genomför tillsammans med NCC med det nya bostadskonceptet Stockholmshusen, säger Jörgen Holmqvist, fastighetsutvecklingschef på Svenska Bostäder.

[ Annons ]

Projektet är en del av Allmännyttans gemensamma ramavtalsupphandling för de så kallade Stockholmshusen och de 172 hyreslägenheterna byggs i sju punkthus. Samtliga blir sexvåningshus, och fyra av dem får dessutom en suterrängvåning.

Tunnelbana finns på fem minuters promenadavstånd.

– Genom att NCC har fått vara med i tidigt skede kan vi säkerställa bra och hållbara bostäder till lägre produktionskostnader. I närområdet samarbetar vi idag med Stockholmshem och Familjebostäder kring bostadsrenoveringar och ett nytt polishus, nu ser vi fram emot att få vara delaktiga i den fortsatta utvecklingen av staden och tillsammans med Svenska Bostäder bidra till fler hyreslägenheter, säger Henrik Landelius, Sverigechef NCC Building.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]