Foto: Shutterstock
Publicerat 15 februari, 2018

Skanska bygger gymnasieskola i Lund

Centrala Lund ska få en ny gymnasieskola. Nu står det klart att det blir Skanska som bygger den. Hedda Anderssongymnasiet ska stå klart 2023.

Det är den höga efterfrågan på gymnasieplatser i centrala Lund som ligger bakom placeringen av Hedda Anderssongymnasiet. Nu återstår att Skanska och det kommunala Lundafastigheter ska anlita en arkitektbyrå för utformningen av skolan.

[ Annons ]

– Vi är mycket glada och hedrade över förtroendet att bidra till en ny gymnasieskola i Lund tillsammans med Lundafastigheter med alla möjligheter det innebär för staden. Vi kommer att arbeta tätt tillsammans för att skapa en skola som blir en stolthet för staden, säger Jörgen Christiansson, distriktschef, Skanska Sverige AB.

Byggande sker i tre etapper, med start under det tredje kvartalet 2019.

– Vi är stolta över uppdraget att skapa en bra lärmiljö tillsammans med Skanska för morgondagens gymnasister. Det känns väldigt bra att vi fått denna viktiga pusselbit på plats för att ytterligare stärka Lund inom utbildningsområdet. Ambitionen är att partneringsamarbetet med Skanska ska innebära bättre ekonomi och högre kvalitet i projektet, att vi får en tryggare byggprocess, bättre uppföljning och kontroll, säger Pål Svensson, servicedirektör, Lunds kommun.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]