Bild: Tomorrow
Publicerat 11 oktober, 2017

Skanska bygger åt Fabege i Hammarby sjöstad

Skanska bygger ett sex våningar högt kontorshus i Hammarby sjöstad, på uppdrag av Fabege. Byggstart är satt till februari 2018 och ordervärdet är 117 miljoner kronor.

Byggnaden blir huvudkontor för företaget Goodbye kansas entertainment group, som arbetar med specialeffekter och animationer inom film och spel. Inflyttning sker 2019.

[ Annons ]

– Det här är vårt första samarbetsprojekt med Fabege och vi tror att det kan bli väldigt bra då vi delar värderingar, inte minst inom hållbarhetsområdet. Vi ser fram emot att samverka med Fabege i utvecklingen av det här moderna, hållbara kontoret. Det ligger i ett spännande utvecklingsområde där vi båda har stora intressen., säger Bengt Staaff, regionchef, Skanska Sverige AB.

Huset miljöklassas även som ”Very good” av Breeams miljöklassning.

– Vi är glada över att få möjlighet att ha Skanska som samarbetspartner. De har visat ett stort engagemang i anbudsprocessen och är ett byggbolag i framkant när det gäller att minska miljöpåverkan och säker arbetsmiljö. Det är områden där vi ställer höga krav, säger Klas Holmgren, chef Projekt och Förädling Fabege AB.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]