[ Annons ]

Bild: Castellum.
Publicerat 23 mars, 2020

Skanska bygger åt Castellum

Skanska har fått i uppdrag av Castellum att bygga E.ON:s nya nordiska huvudkontor i Nyhamnen, Malmö. Projektet omfattar 36 000 kvadratmeter bruttoyta och kontraktet är värt cirka 920 miljoner kronor.

Huset certifieras enligt Breeam och blir mellan åtta och nio våningar högt, med restaurang, gym och terrass på taket. Det ska även finnas möjlighet att arbeta utomhus sommartid. Planen är att även WELL-certifiera huset.

[ Annons ]

Byggstart är planerad till andra kvartalet 2020 och huset ska stå färdigt att tas i bruk under det första kvartalet 2023.

Av den 27 000 kvadratmeter uthyrningsbar ytan, ämnar E.ON hyra runt 24 000 kvadratmeter.

– I tider av oro, till följd av Corona-viruset, är det extra glädjande att vi kan fortsätta investera i viktiga stadsutvecklingsprojekt som E.ON:s nya huvudkontor är en del av. Detta projekt är Castellums största någonsin och stärker vårt kassaflöde och balansräkning med ett långt avtal och en solid kund. Tillsammans med vårt kommande lika stora projekt, den nya domstolsbyggnaden rakt över gatan, förstärks vår position som långsiktig stadsutvecklare i centrala Malmö, säger Henrik Saxborn, verkställande direktör, Castellum AB.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]