Bild: Skanska
Publicerat 5 mars, 2018

Skanska bygger 325 lägenheter i Södra Änggården

Skanska kliver in som ny aktör i utvecklingen av stadsdelen Södra Änggården i Göteborg. Företaget har köpt byggrätter till runt 325 lägenheter, till ett ordervärde på 290 miljoner kronor.

Det är Platzer fastigheter som tillsammans med Göteborgs stad tagit till initiativ till Södra Änggården. Området kommer bestå av 2 000 kontor, skola, förskolor, parker, mötesplatser samt ett stort serviceutbud. Och det är av just Platzer, tillsammans med Ytterbygg och Vilhelmsson & Carlsson som Skanska köpt byggrätterna.

[ Annons ]

– Förvärvet ligger helt i linje med Skanskas strategi att vara en ledande bostadsutvecklare i Göteborgsområdet. Det här är en plats i staden som kan formas till den levande blandstaden det pratas så mycket om, med rörelse över större delen av dygnet. Det är en unik möjlighet i ett så pass citynära läge, säger Lars Henriksson, regionchef, Skanska Nya Hem.

Det 325 lägenheterna är fördelade på tre kvarter och byggstart är satt till 2020. Inflyttning är planerad till 2024.

– Vi är väldigt glada för att ytterligare en stark aktör vill vara med och utveckla området Södra Änggården till en levande stadsmiljö, säger P-G Persson, vd, Platzer.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]