Henrik Pihlblad, operativ risk- och säkerhetschef på Skandia Fastigheter.
Publicerat 16 februari, 2023

Skandia trygghetscertifierar köpcentrum

Det tio handelsplatser som ingår i Skandia Fastigheters köpcentrumportfölj har nu certifierats enligt SHORE.

Sedan 2019 har Skandia Fastigheter jobbat aktivt med att stärka säkerhet och upplevd trygghet genom en extern granskning och certifiering. Enligt bolaget själva är man den första fastighetsägaren i världen att certifiera det totala köpcentrumbeståndet om tio handelsplatser och nära 318 000 kvadratmeter. Även verksamhetsledningen har genomgått genomgått en oberoende tredjeparts granskning enligt den internationella standarden SHORE. 

– Vi hade från början en solid plattform att stå på med interna policyer och ramverk, men med SHORE har vi nu en ännu tydligare kravbild och har jobbat upp anpassade rutiner för planering och dokumenterad uppföljning på en övergripande nivå, säger Henrik Pihlblad, operativ risk- och säkerhetschef på Skandia Fastigheter.

[ Annons ]

Han säger att certifieringen av hela köpcentrumdelen av bolaget och samtliga köpcentrum är ett kvitto på att bolaget arbetar efter en systematisk och kvalitetssäkrad process som i slutändan skapar mervärden för våra fastigheter, hyresgäster och besökare. 

– SHORE-certifieringen visar att Skandia Fastigheter håller en hög internationell klass på sitt risk- och säkerhetsarbete i köpcentrumen, vilket gör dem till trygga och säkra handelsplatser. De tillför värde i sin verksamhet genom ett bra förebyggande arbete som minimerar riskerna för hyresgäster och besökare. Det visar också att man har en mycket god beredskap för att hantera eventuella händelser, säger Erik Engstrand, vd på Safe Asset Group.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]