[ Annons ]

Publicerat 29 april, 2016

Skandia förvärvar fastighet i centrala Uppsala

Skandia Fastigheter kompletterar sitt bestånd i Uppsala med fastigheten Dragarbrunn 10:3 mellan Fyrisån och gågatan.

Fastigheten, som tillträds den 29 april, består av fyra centrala byggnader med 11 600 kvadratmeter kommersiell yta och 3 100 kvadratmeter bostäder, garage och parkeringsplatser.

[ Annons ]

Köpet genomförs i bolagsform med ett underliggande fastighetsvärde om 436 miljoner kronor. Säljare är Lundbergs.

Bland hyresgästerna finns välkända och välbesökta verksamheter som revisionsbolaget KPMG, Aleris, Café Årummet, Din Sko, Webbhallen, Kronans apotek och Uppsala kommun.

– Uppsala växer starkt och som långsiktig ägare, förvaltare och utvecklare av fastigheter är det naturligt för oss att växa med staden. Fastigheten innehåller hela vår bredd av lokaltyper, med såväl bostäder som kontor, handel, vård och restauranger och ligger på samma gata som vårt köpcentrum S:t Per. Ett stort och samlat utbud i Uppsala ger oss bra synergieffekter i förvaltningen och därmed ännu bättre chanser att göra våra hyresgäster nöjda, säger Bo Jansson, fastighetschef för Skandia Fastigheters bostäder och köpcentrum.

Skandia Fastigheter äger sedan tidigare köpcentrumet S:t Per, en hotellfastighet, 260 hyresrätter i Sävja och Fålhagen samt en blandfastighet i centrum.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]