[ Annons ]

Projekt Tellus i Motala. Illustration: E/S-A arkitekter
Publicerat 20 april, 2022

Sizes tillverkar 78 hyreslägenheter i Motala

Husen med stomme i massivträ tillverkas enligt Sizes industriella system som innebär hög kvalitet med kortare ledtider än traditionellt byggande.

I centrala Motala förtätar Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB) bebyggelsen på egen fastighet i kvarteret Tellus med totalt 78 hyreslägenheter i två hus med fem våningar. Inflyttning är planerad till våren 2023.

Genom avtalet och med Sizes industriella tillverkning av kvalitativa flerbostadshus i trä kan projektet genomföras effektivt och med låg klimatpåverkan. Bygget går samtidigt i linje med SBB:s ”Vision 2030”, då bolaget ska vara klimatpositivt.

[ Annons ]

– Vi fortsätter att utveckla vårt samarbete med SBB och lägger kraft på vårt gemensamma fokus att utveckla klimatsmarta bostäder. Med vår flexibla tillverkningsprocess kan vi möta SBB:s projektspecifika behov och önskemål, säger Mikael Anjou,VD för Sizes, i en kommentar.

Projektet i Motala blir det tredje projektet som Sizes tillverkar åt SBB. Just nu färdigställs cirka 200 lägenheter i Nykvarn med beräknad inflyttning till sommaren, samt 80 lägenheter i Höganäs med beräknad inflyttning till hösten.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]