[ Annons ]

Mikael Anjou, ny vd på Sizes Construction. Foto: Rosie Alm.
Publicerat 22 februari, 2021

Sizes Construction rekryterar Mikael Anjou

Mikael Anjou är ny vd för Sizes Construction. Han har tidigare bland annat varit vice koncernchef på Einar Mattsson och skrivit boken Den ineffektiva byggbranschen – en förändringsagenda.

Mikael Anjou blir utöver rollen som vd även vice vd för koncernens moderbolag Sizes Works AB. Sizes tvingades till ett produktionsuppehåll med anledning av coronapandemin, men nu när man åter är i produktion stärker man upp ledningen för att möta efterfrågan.

–  Mikael kommer att ha en nyckelroll i att förverkliga vår tillväxtstrategi och ytterligare stärka vår position på marknaden. Hans tidigare erfarenheter och breda kontaktnät kommer att ge oss möjlighet att ytterligare bemöta marknadens efterfrågan på bostäder med ett attraktivt pris och tillverkning på kortare tid. Även för vårt interna förbättringsarbete kommer Mikaels kompetens mycket väl till pass. Det gläder mig att få välkomna Mikael till vårt team, säger Niklas Andersson, grundare och vd för Sizes.

[ Annons ]

Mikael Anjou säger i en kommentar att han under flera år arbetat hårt med frågan hur man kan öka produktiviteten och effektiviteten i byggandet, något han kommer fortsätta med i sin nya roll.

– Det är uppenbart en oerhört viktig fråga av flera skäl. Det behövs för att komma till rätta med den bostadsbrist 240 av landets kommuner ser. Det behövs ur ett hållbarhetsperspektiv. Och det behövs för välståndsutvecklingen i Sverige – 15% av svensk ekonomi kan inte stå utan produktivitetsutveckling. Det är uppenbart att industrialisering av processer och produktion är en viktig del av lösningsutrymmet till detta – och Sizes är i detta en mycket spännande och nytänkande aktör. Jag är stolt och glad över att ha blivit tillfrågad och jag ser mycket fram emot att få bidra till lösningar på problem i svensk byggsektor genom att ge vad jag kan till Sizes, säger han.

Mikael Anjou skrev 2019 boken Den ineffektiva byggbranschen – en förändringsagenda, där han lägger fram förslag på hur byggbranschen kan effektiviseras.

– Det här ska inte ses som ett korståg mot branschen. Tvärtom. Byggsektorn har en otroligt stor potential. Bokens syfte är att peka på vad som behöver göras för att det ska bli en bransch som andra tittar avundsjukt på. Att branschen har bekymmer är jag inte den förste att påpeka. Men med boken försöker jag peka på vad jag konkret menar är viktigast att komma tillrätta med, sa han till Fastighetstidningen då.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]