[ Annons ]

Stockholms hotell- och restaurangskola kommer snart att inviga det nya chokladrummet. Foto: SISAB.
Publicerat 19 januari, 2017

SISAB bygger chokladrum i Stockholms hotell- och restaurangskola

Skolfastigheter i Stockholm, SISAB, har fått i uppdrag av Utbildningsförvaltningen att iordningsställa ett chokladrum samt två bagerier i Stockholms hotell- och restaurangskola vid Globen.

Lokalernas sammanlagda yta är cirka 300 kvadratmeter och kostnaden för ombyggnationen uppgår till cirka 16 miljoner koronor. Byggherre är Söderby Entreprenör.

[ Annons ]

– Vid sådana här speciella verksamheter krävs det ytterst hög kvalitet på all utrustning och inredning. I chokladrummet finns till exempel specialbeställda tempererade marmorbänkar för att eleverna på ett professionellt sätt ska kunna arbeta med choklad, säger Claes Magnusson, vd SISAB, i ett pressmeddelande.

Storköksbyrån har, genom Johan Öberg, ritat lokalerna och med stor kompetens och lyhördhet för kundens specifika behov detaljplanerat bagerierna och chokladrummet.

– En stor utmaning med ombyggnationen är att vi bedrivit byggverksamhet samtidigt som det pågår undervisning. Dessutom ställer professionell restaurangutbildning ytterst höga hygienkrav som SISAB naturligtvis måste ta hänsyn till under byggtiden, säger Claes Magnusson.

De nya lokalerna kommer att invigas den 25 januari i år.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]