[ Annons ]

Foto: Sigtuna kommun.
Publicerat 28 augusti, 2020

Sigtuna kommun startar ny bostadsförmedling

Det ska bli enklare att köa för bostad i Sigtuna. Det menar kommunen, som därför startar Sigtuna bostadsförmedling, där flera lokala hyresvärdar ska samlas.

Syftet med den nya bostadsförmedlingen är att skapa en effektiv och fristående förmedling med bostäder från flera hyresvärdar, där den bostadssökande endast ska behöva stå i en kö-

Med flera hyresvärdar samlade i samma förmedling, får alla som ställer sig i den nya bostadskön fler lägenheter att välja på och köa till, helt enkelt.

[ Annons ]

– Vi lägger stor vikt vid och mycket arbete på att utveckla vår kommun, så att den ska bli ännu mer attraktiv att leva och bo i. I linje med det vill vi underlätta för såväl våra nuvarande invånare som för nya, att hitta bostad här. Därav detta initiativ, säger Olov Holst (M) kommunstyrelsens ordförande.

Sigtunahem, Fastpartner, Wåhlin Fastigheter och Vectura är de som hittills anslutit sig till Sigtuna bostadsförmedling, men arbete pågår för att ansluta ytterligare lokala hyresvärdar.

– Sigtuna Bostadsförmedling ska vara den självklara mötesplatsen för hyresvärdar och bostadssökande i Sigtuna kommun. En trygg, modern och lättillgänglig bostadsförmedling med ett rättvist kösystem, som kommer att passa både den som aktivt söker bostad idag och den som står i kön för framtida behov, säger Maria Lundqvist, verksamhetschef Sigtuna Bostadsförmedling. 

Eftersom Sigtuna Bostadsförmedling är fristående och ska bära sina egna kostnader kommere en avgift om 200 kronor per år att tas ut av alla i bostadskön som är äldre än 18 år. För att stå i kön måste man ha fyllt 16 år och ha ett svenskt personnummer eller samordningsnummer.

Från och med 1 september går det att registrera sig i Sigtuna Bostadsförmedlings bostadskö.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]