Foto: Shutterstock.
Publicerat 12 december, 2018

Signalisten tar bort inkomstkrav för seniorer

Bostadsstiftelsen Signalisten i Solna har beslutat att avskaffa inkomstkravet för seniorer gällande seniorlägenheter och trygghetsboende. Samtidigt ändras förmedlingsordningen för seniorbostäder så att de äldsta Solnaborna ska prioriteras.

[ Annons ]

Signalisten förmedlar seniorlägenheter och trygghetsboende i egen regi. Nu har Signalistens styrelse fattat två beslut som rör bostadssökande i seniorkön. Det första beslutet innebär att inkomstkravet avskaffas för seniorlägenheter och trygghetsbostäder. Tidigare var kravet två gånger lägenhetens årshyra.

– Som pensionär kan du ha en stabil ekonomi som inte visar sig i årsinkomsten. Därför är det rimligt att slopa inkomstkravet just för den här målgruppen och inte sätta onödiga regelkäppar i hjulet för våra äldre, säger Magnus Nilsson (M), styrelseordförande i Signalisten, i en kommentar.

Det andra beslutet innebär att seniorlägenheterna ska förmedlas efter ålder. Förmedlingen vänder sig först till Solnabor över 85 år, och därefter nedåt i åldrarna ner till 60 år.

– Med den här ändringen prioriterar vi de äldsta Solnaborna. Det ska vara tryggt att åldras i Solna. Dessutom blir Signalistens seniorkö mer konsekvent då samma regler gäller för alla lägenhetstyper, säger Samuel Klippfalk (KD), kommunalråd.

Seniorlägenheter och trygghetsboende förmedlas efter kötid enligt följande principer:
• I första hand till personer 85+ som är registrerade i vår seniorkö
• I andra hand till personer 70+ som är registrerade i vår seniorkö
• I tredje hand till personer 65+ som är registrerade i vår seniorkö
• I fjärde hand till personer 60+ som är registrerade i vår seniorkö
• I femte hand till personer 65+ som är registrerade i Bostadsförmedlingens kö
För sökande via Bostadsförmedlingen i Stockholm kvarstår nuvarande inkomstkrav.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]