Foto: SHH.
Publicerat 13 mars, 2020

SHH köper i Huddinge

SHH Samhällsfastigheter köper en kontorsbyggnad i Huddinge, utanför Stockholm. Planen är att den ska byggas om till grundskola för Internationella Engelska Skolan.

Fastigheten är belägen på Vårby Udde, i ett område där kommunen planerar 2 000 nya bostäder. Den nya skolan ska inrymma 600 barn, från förskoleklass till årskurs nio och Internationella Engelska Skolan ska förhyra skolan på ett tjugoårigt avtal.

[ Annons ]

– Vi har sedan tidigare två skolor i kommunen och ser en stor efterfrågan på fler skolplatser hos oss. Det känns särskilt bra att få utöka verksamheten i ett expansivt bostadsområde säger Jörgen Stenquist, vice VD Internationella Engelska Skolan.

Fastigheten är i dag Spendrups Bryggeris huvudkontor, och SHH:s investeringen uppgår till runt 200 miljoner kronor. SHH deltar i planarbetet för att möjliggöra utvecklingen till skola, och avser äga skolan långsiktigt efter färdigställande.

– Det känns roligt att få bidra till en hållbar stadsutveckling ur många perspektiv i och med denna investering. Vi anpassar och återanvänder en befintlig byggnad samt erbjuder kostnadseffektiva lokaler till en hyresgäst som säkerställer att många barn och ungdomar får en bra skola i det nya området säger Fredrik Alvarsson, VD SHH Samhällsfastigheter.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]