Publicerat 27 juli, 2022

SHB ser Skanska som bra alternativ i ett utmanande marknadsklimat

Handelsbanken spår en stabil vinstprofil för byggbolaget Skanska de kommande åren, och menar att aktiens nuvarande värdering borde ge motståndskraft vid ett fortsatt försämrat marknadssentiment. I en färsk analys upprepas köprekommendationen på tre månaders sikt, samt rekommendationen outperform på tre års sikt.

Skanska rapporterade stigande intäkter och orderingång för andra kvartalet förra veckan, bland annat genom stöd av valutaeffekter. Bankens bedömning är att siffrorna visade på en solid utveckling på "utmanande marknader".

Vidare ser Handelsbanken positivt på företaget i både det korta och långa perspektivet, bland annat då de anses ha ett väldiversifierat erbjudande och en hög nettokassa.

"Våra prognoser innefattar stabila marginaler i Byggverksamheten, något lägre intäkter i Bostadsutveckling och försiktiga estimat vad gäller resultatbidraget från Kommersiell fastighetsutveckling. Sammantaget medför detta en stabil vinstprofil under kommande år", skrivs det.

Banken menar även att aktien, som för närvarande handlas till ett P/E-tal på 10 gånger deras prognoser, är lågt värderad. Det samtidigt som direktavkastningen ligger på mellan 6-7 procent.

Jesper Ahlberg
jesper.ahlberg@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]