Publicerat 15 juli, 2022

SHB-chefen: ’någorlunda ansträngd fastighetsmarknad men är inte pessimistisk’ – BN

Handelsbankens vd Carina Åkerström spår en någorlunda ansträngd fastighetsmarknad framöver men uppger samtidigt att hon inte är så pessimistisk. Det säger hon i en telefonintervju efter kvartalsrapporten under fredagen, rapporterar Bloomberg News.

Vd:n förklarar även att banken för en hel del diskussioner med fastighetskunder som använt sig av obligationsmarknaden, där räntorna nu stiger kraftigt.

Åkerström spår ökade volymer inom branschen framöver, och att många kunder nu ser över sina skulder - vilket bedöms skapa affärsmöjligheter. Gällande den planerade avyttringen i Finland medger hon att banken kommer behöva ta en del kostnader, men att det endast är en engångsföreteelse samt att försäljningen går enligt plan.

Vidare säger chefen även att hushållsutlåningen i Storbritannien haft problem med marginalerna, eftersom man stött på en hel del konkurrens inom hypotekslån. Hon uppger dock att situationen håller på att stabiliseras.

Handelsbanken redovisade under morgonen ett något sämre rörelseresultat än väntat, men ett högre räntenetto. Aktien har en tung dag på börsen och handlas i skrivande stund ner omkring 5,5 procent.

Jesper Ahlberg
jesper.ahlberg@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]