Publicerat 7 juni, 2016

Serneke vill bygga nya Scandinavium

Serneke, ett av de mer expansiva bygg- och fövaltningsbolagen i Sverige just nu, har stora planer i koncernens hemmastad Göteborg. Man är redo att satsa tre miljarder kronor på ett projekt för att ersätta Scandinavium.

Scandinavium i Göteborg som stod klar 1971 är i behov av modernisering och utbyggnad. Göteborg stad vill utöka arenan till att ta från dagens 12 000 till 16 000 besökare. Planen är även att utveckla området till en blandad stad med bostäder och andra verksamheter. Man kan bygga om eller bygga ny arena på annan plats.

[ Annons ]

En byggare som visat klart intresse är Ola Serneke, i Serneke Group. Till Göteborgsposten säger han:

– När det gäller arenan måste man göra ett rejält omtag, det får inte bli någon halvmesyr. Det måste tillföra Göteborg stad och invånarna något, och som gör att vi blir starkare som evenemangsstad igen. Hans vision är att gamla Scandinavium ersätts med ett helt nytt affärs- och kontorscentrum, och så byggs nya arenan i området mellan Valhalla IP och Nya Ullevi. Gamla Scandinavium rivs inte förrän nya arenan är klar.

Beräkningen är att själva arenan och byggnader runt om kostar runt tre miljarder kronor att uppföra. Serneke ser möjligheten att kunna bygga ut hela sträckan upp till Nya Ullevi med bostäder, handel och kontor.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]