Foto: Karlastaden Utveckling
Publicerat 25 mars, 2020

Försäljningen av Karlatornet skjuts upp

Serneke planerade att sälja projektet Karlatornet, som är under uppförande i stadsdelen Karlastaden på Lindholmen i Göteborg. Nu meddelar man att skjuter upp försäljningen, med anledning av coronakrisen.

I mitten av januari i år kom Serneke överens med Oaktree Capital om en försäljning av 80 procent at Karlatornet. På grund av den oro som coronaviruset orsakat på den globala finansmarknaden, har Sernekes tilltänkta partner i projektet dock beslutat att skjuta det slutliga avtalstecknandet på framtiden.

[ Annons ]

– Det är självklart en besvikelse att vi nu inte kan hålla den tidplan för slutförandet av transaktionen som vi hade satt upp. Men den situation som uppstått i världen råder vi inte över och vi ser hur den globala oron drabbar bransch efter bransch med allvarliga konsekvenser, säger Ola Serneke, VD och koncernchef för Serneke Group.

Som en direkt följd av den uppskjutna affären kommer Serneke nu att omedelbart vidta åtgärder för att minimera aktiviteten i projektet.

– Vi är tvungna att ta ansvar för hela bolaget i den här situationen och tills vi har analyserat konsekvenserna av detta och hur utvecklingen framåt kommer att se ut måste vi vidta kraftfulla åtgärder. Det får konsekvenser direkt för de resurser som är knutna till projektet. En analys av dessa konsekvenser liksom av tidplanen återkommer vi med snarast möjligt.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]