Foto: Felix Gerlach
Publicerat 25 november, 2019

Serneke säljer till Fribordet

Serneke säljer en 9 000 kvadratmeter stor fastighet till Fribordet, ett helägt dotterbolag till Älvstranden Utveckling. Köpeskillingen uppgår till 173 miljoner kronor.

Den aktuella fastigheten ligger i närheten av den kommande stadsdelen Karlastaden i Göteborg och är strategiskt viktig för den vidare utvecklingen av området. Fastigheten omfattar 8 760 kvadratmeter mark och lokalarean uppgår till cirka 9 800 kvadratmeter.

[ Annons ]

Fribordet får tillgång till fastigheten den 29 november 2019.

– Det känns extra bra att köparen är Älvstranden Utveckling, som med säkerhet kommer att tillvarata stadens intressen i kommande stadsutveckling på Lindholmen. Vi har haft en positiv utveckling av fastigheten sedan vårt förvärv, och då följer det även vår strategi att sälja vid denna tidpunkt, säger Ola Serneke.

Enligt ett pressmeddelande förväntas försäljningen ge en positiv resultatpåverkan i det fjärde kvartalet om cirka 20 miljoner kronor, samt en positiv likviditetseffekt om drygt 100 miljoner kronor. Försäljningen konfirmerar även tidigare uppskrivning om cirka 20 miljoner kronor.

 

 

 

 

 

 

 

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]