Foto: Karlastaden Utveckling
Publicerat 16 januari, 2020

Serneke säljer majoritetsandel av Karlatornet

Serneke säljer 80 procent Karlatornet, som är under uppförande i stadsdelen Karlastaden på Lindholmen i Göteborg. Köpare är investeringsbolaget Oaktree och Serneke förblir delägare i projektet.

Serneke fortsätter som huvudentreprenör för byggnationen av det som ska bli Nordens högsta byggnad, på runt 95 000 kvadratmeter fördelade på drygt 600 lägenheter, ett Clarion-hotell med 300 rum, kontor- och handelsytor samt en utsiktsplats. Det internationella investeringsbolaget Oaktree och Serneke kommer enligt överenskommelsen att äga och utveckla Karlatornet tillsammans till en unik destination i Göteborg, Det totala projektvärdet uppskattas överstiga 6 miljarder kronor.

[ Annons ]

– Detta avtal är naturligtvis en enorm milstolpe i den fortsatta utvecklingen av Karlastaden och för hela Serneke. Det är något vi jobbat extremt hårt och länge för att genomföra. Vi är väldigt glada att vi har en överenskommelse på plats som, när den genomförs, innebär en robust finansieringslösning och ett högkvalitativt genomförande av Karlatornet, säger Ola Serneke, VD för Serneke Group.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]