Bild: OpenStudio Arkitekter.
Publicerat 17 december, 2019

Serneke säljer i Malmö

Serneke har tecknat avtal om försäljning av fastigheten Kosterbåten 2 i Västra hamnen i Malmö. I affären ingår en totalentreprenad för uppförande av long stay-hotell och lägenheter.

Entreprenadens ordervärde uppgår till cirka 151 miljoner kronor. Köpare är Executive Property Development Europe och Fastighets AB Hemporten, vars andelar kommer att omfatta 60 respektive 40 procent av ägandet i fastigheten.

[ Annons ]

– Vi är väldigt glada att kunna genomföra en försäljning av ett spännande projekt där hotell och bostäder skapar synergier i ett attraktivt område i Malmö. Det är också roligt att kunna genomföra ännu en affär i linje med vår strategi, säger Jonas Håkansson, regionchef för Serneke Projektutveckling.

Serneke har utvecklat planen för fastigheten som omfattar ett long stay-hotell med 65 rum, där hyresavtal har tecknats med Apartments by the More Hotel, samt 42 hyresrättslägenheter.

Serneke Bygg tecknar i och med affären ett totalentreprenadavtal för att genomföra produktionen av hotell och lägenheter. Byggstart sker omgående och projektet beräknas vara klart under andra kvartalet 2022. Entreprenadens ordersumma om cirka 151 miljoner kronor inkluderas i orderingången för fjärde kvartalet 2019.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]