[ Annons ]

Foto: Kungälvsbostäder.
Publicerat 27 oktober, 2020

Serneke renoverar i Kungälv

Serneke har fått i uppdrag att renovera 81 lägenheter i Kungälv. Beställare är det kommunala bostadsbolaget Kungälvsbostäder.

Lägenheterna ligger i Fontinområdet i Kungälv och är byggda i slutet på 50-talet och behöver därför helrenoveras. Entreprenaden omfattar således stambyte, det vill säga vatten- och avloppsledningar, vilket för med sig renovering av kök och badrum. Byte av fönster, balkongdörrar, elinstallationer, värmeledningar och radiatorer i lägenheterna ingår också i projektet. Även gemensamhetsutrymmen såsom tvättstugor, vindsutrymmen, trapphus och entréer ska rustas upp. Utomhus ska dag- och dräneringsledningar bytas och nya planteringar anläggas.

I en första etapp ska 81 lägenheter renoveras, ett arbete som beräknas starta i januari 2021 och vara klart i juni 2022.

[ Annons ]

– Serneke har en lång närvaro i Kungälv där vi bidragit med mycket nybyggnation. Det är roligt att vi nu också får chansen att bidra till att förlänga levnadstiden för äldre fastigheter och förbättra standarden för Kungälvsbostäders hyresgäster, säger Christopher Hjelm, arbetschef på Serneke.

Ordersumman för den första etappens 81 lägenheter i projektet uppgår till cirka 50 miljoner kronor som inkluderas i orderingången för fjärde kvartalet 2020. Avtalet innehåller option på en andra etapp omfattande ytterligare 123 lägenheter.

– Vi ser framemot att tillsammans med Serneke modernisera fastigheterna i Fontin så att de kan fortsätta vara attraktiva bostäder för både dagens och morgondagens hyresgäster, säger Anders Ljung, projektchef på Kungälvsbostäder. 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]