Bild: Serneke.
Publicerat 7 maj, 2020

Serneke får nytt uppdrag i Selma stad

Serneke bygger ytterligare en etapp i projektet Selma stad i Hisings Backa i Göteborg. Beställare är Framtiden Byggutveckling och ordern är värd cirka 168 miljoner kronor.

Serneke är redan verksamt i Selma stad med 125 lägenheter och ett äldreboende åt samma beställare. Den nu avropade optionen innebär ytterligare 101 lägenheter i två kvarter.

– Vi är så klart glada att vi får fortsatt förtroende att bygga vidare i projektet. Detta är ett kvitto på att samarbetet med Framtiden fungerar bra och att vi levererar en bra produkt, säger Patrik Hjelte, affärschef på Serneke.

[ Annons ]

Projektet Selma stad är en förnyelse av Selma Lagerlöfs Torg, med cirka 1 000 bostäder, kontor, handel och service och nytt stadsdelshus med rum för kultur tillsammans med nya torgstråk och parkstråk. Byggstart för den tredje etappen är planerad till våren 2022 och bostäderna beräknas stå klara under våren 2024. Ordersumman om 168 miljoner inkluderas i orderingången för andra kvartalet 2020.

– Vi ser verkligen fram emot att genomföra sista etappen i Selma stad med Serneke så att vi kan erbjuda göteborgarna 226 nya hyresrätter, säger Marie Dellve Myhlendorph, projektchef på Framtiden Byggutveckling AB.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]