BIld: Serneke
Publicerat 24 januari, 2020

Serneke bygger storkök

Serneke bygger ett storkök i Vänersborg. Beställare är Vänersborg kommun och ordersumman uppgår till cirka 70 miljoner kronor.

Storköket ska byggas vid Torpaskolan i Vänersborg. Förutom köket ska även matsal, lastkaj, reservkraftverk och solcellsanläggning uppföras.

[ Annons ]

– Vi är väldigt glada över att åter få förtroendet från Vänersborg kommun i ett spännande projekt. Det är mycket på gång i Vänersborg och vi hoppas på att även fortsatt vara med i utvecklingen av staden. Storköket kommer bli ett stort lyft för verksamheten och vi ser fram emot att sätta igång med projektet, säger Christopher Hjelm, arbetschef på Serneke.

Köket ska producera mat till stora delar av kommunens barn- och äldreomsorg varje dag. Totalt rör det sig om en kapacitet på 5 000 portioner dagligen.

– Det här köket är efterlängtat i Vänersborgs Kommun. Med dess kapacitet kommer vi att kunna producera kvalitativ och alternativ kost för olika behov till stora delar av kommunens skolor, äldreboenden etc. Det har varit en lång process att komma till skott och nu har vi äntligen tecknat kontrakt med en entreprenör som vi känner stort förtroende för, säger Andreas Engelin, projektledare på Fastighetsenheten på Vänersborgs kommun.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]