Bild: Serneke
Publicerat 11 december, 2019

Serneke bygger på Hisingen

Serneke bygger 60 bostadsrätter i Backa på Hisingen i Göteborg. Beställare är Egnahemsbolaget i Göteborg och ordervärdet ligger på runt 90 miljoner kronor.

Det rör sig om 60 lägenheter på 1–4 rum, fördelade på två huskroppar, ett lamellhus och ett loftgångshus. Man planerar även orangeri, miljöhus samt cykelförråd. Byggstart är satt till det tredje kvartalet 2021 och bostäderna beräknas stå klara till sommaren 2023.

[ Annons ]

– Vi ser fram emot att tillsammans med Egnahemsbolaget få bygga ett välbehövligt tillskott till stadens bostadsutbud. Det är en spännande utveckling på gång i stadsdelen och det blir kul att fortsätta med ytterligare ett projekt i området, säger Johan Sjöberg, arbetschef på Serneke Bygg.

Ett av Göteborgs Stads mål är att ”upphandlingar med social hänsyn” ska öka i syfte att främja sysselsättning och integration. Det innebär att beställaren i samarbete med Serneke i projektet ska sträva efter att möjliggöra anställning för människor som står långt från arbetsmarknaden eller praktik för ungdomar.

– Det är fantastiskt att vara med i utvecklingen av Selma Stad. Vi ser fram emot att tillsammans med Serneke uppfylla det fina kvalitetsprogram som finns för området och bidra till utvecklingen av Backa Röd, säger Anette Johansson, upphandlingsansvarig på Egnahemsbolaget.’

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]