Publicerat 4 januari, 2023

Serneke bygger om fängelse för 590 miljoner kronor

Byggbolaget Serneke har tecknat avtal med Intea Bygg för ombyggnation av kriminalvårdsanstalten i Viskan i Ånge kommun. Entreprenadsumman uppgår till 590 miljoner kronor och inkluderas i orderingången i fjärde kvartalet 2022. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det nu tecknade entreprenadavtalet är fas två i en samverkan mellan Serneke och Intea som inleddes i juni 2022 då projektering och budgetering för projektet startade. Projektet handlar om en omfattande renovering och ombyggnation av fastigheten som tidigare fungerat som anstalt, men som sedan 2009 använts för andra ändamål.

Byggnaderna ska nu ställas i ordning för att kunna användas för en modern kriminalvård i säkerhetsklass 2 med 120 nya anstaltsplatser. Fastigheten omfattar tio byggnader med bland annat boendeytor, tillagningskök, sporthall och lokaler för sysselsättning. Den nya anstalten beräknas, när den tas i bruk, tillföra 100 nya arbetstillfällen i Ånge kommun.

Serneke har sedan tidigare ramavtal med det statligt ägda Specialfastigheter om att bygga anstalter, polisfastigheter, försvarshögkvarter och domstolar. Serneke har för närvarande flera pågående projekt gällande byggnation av anstaltsbyggnader på olika platser i landet.

Byggstart är planerad att ske nu i januari och projektet beräknas stå klart i början av 2025.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]