Bild: Serneke
Publicerat 23 februari, 2018

Serneke bygger nytt i Staffanstorp

Serneke bygger 62 lägenheter och 10 radhus i Vikhem, Staffanstorp. Beställare är Lernacken Projekt AB och ordersumman ligger på runt 100 miljoner kronor.

Utöver de 62 bostadsrättslägenheterna och de 10 radhusen ska även tre lokaler för kommersiell verksamhet utvecklas. Hela projektet byggs enligt ett Mobility Management-koncept, som bland annat ska främja hållbara transporter. Serneke anlägger därför även parkeringsplatser med laddare för elbilar, cykelskjul med servicestationer för cyklar. Dessutom monteras displayer för kollektivtrafiktider i trapphusen.

[ Annons ]

– Det känns väldigt roligt att få komma igång med byggnationen i Vikhem som är ett lyckat samverkansprojekt med en återkommande kund, säger Tomaz Bodmark, arbetschef på Serneke Bygg.

– Det känns spännande att få starta detta projekt som skiljer sig väldigt mycket ifrån det som redan är byggt i området och där vi nog kan påstå att vi ligger i framkant. Projektet är ett resultat av redan goda relationer från andra projekt vilket gör det extra roligt, säger Sven-Åke Wikers, Lernacken Projekt.

Byggnationen pågår fram till november 2019, då även bostäderna beräknas vara inflyttningsbara.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]