Bild: Serneke.
Publicerat 24 oktober, 2019

Serneke bygger i Upplands-Väsby

Serneke Bygg uppför 194 lägenheter, varav merparten är ungdomslägenheter, i Upplands-Väsby. Beställare är Väsbyhem och ordersumman uppgår till cirka 255 miljoner kronor.

Totalt ska Serneke Bygg uppföra tre flerbostadshus i fyra till sex våningar. Huskropparna kallas Åhusen och är belägna vid Väsbyån i Upplands Väsby. 165 av de 194 lägenheterna riktar sig till studenter och unga.

[ Annons ]

Åhusen är en första etapp i utvecklingen av Väsby stationsområde där det planeras för totalt 1000 nya bostäder, kontor, handel och service i ett kollektivtrafiknära läge.

– Det känns väldigt bra att nu komma igång med byggnationen efter ett kreativt och bra samverkansarbete. Det är också extra tillfredsställande att kunna bidra till ungas möjlighet att få en bostad, säger Niklas Wirström, arbetschef på Serneke Bygg.

Byggstart är satt till i början av 2020 och inflyttning är planerad till i slutet av 2021.

– I den rådande bristen på bostäder är det extra angeläget att kunna bidra med nya bostäder till just den grupp som kanske har det svårast att få bostad, vilket är våra ungdomar, säger Amra Barlov Lindqvist, VD på Väsbyhem.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]