Bild: Jaenecke arkitekter
Publicerat 23 januari, 2020

Serneke bygger i Helsingborg

Serneke bygger 198 bostäder på Drottninghög i Helsingborg. Beställare är Helsingborgshem och ordersumman uppgår till cirka 290 miljoner kronor.

De 198 bostäderna byggs i två kvarter och är fördelade på både radhus och flerbostadshus, med lokaler i bottenplan. Projektet är bland de största i Helsingborgshems historia.

[ Annons ]

– Det är ett stort och betydande projekt och det ska bli riktigt spännande att fortsätta utveckla staden och Drottninghög tillsammans med Serneke, säger Karl Martell, byggchef på Helsingborgshem.

Helsingborgshem är ett allmännyttigt bostadsbolag som ägs av Helsingborgs stad, och i avtalet ingår även ett samarbete med arbetsmarknadsprojekt Rekrytera, som försöker hitta effektiva vägar ut på arbetsmarknaden för arbetssökande på Drottninghög, Dalhem och Fredriksdal.

– Det är fantastiskt roligt att bygga och utföra detta projekt tillsammans med Helsingborgshem. En bonus är projekt Rekrytera där vi ska jobba med sociala aspekter i linje med Sernekes värdegrund att ge tillbaka till samhället och nästa generation, säger Hans Ottoson, arbetschef på Serneke Bygg.

Befintliga byggnader på Grönkullagatan 1, 3 och 7 rivs under våren och byggstart av de nya bostäderna är satt till sommaren 2020. Norra kvarteret beräknas stå klart hösten 2022 och södra kvarteret sommaren 2023.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]